4-cü Sinif 3-cü Bölmə Cartoon Characters: Testləri və Cavabları


Online ingilis dili tədrisində Azərbaycanın ən effektli təhsil sistemi Azəringiliscə'dən ödənişsiz sınaq dərsi almaq üçün klikləyin!

Azəringislicə'nin ödənişsiz sınaq dərsinə qatılın!

4-cü Sinif 3-cü Bölmə Cartoon Characters: Testləri və Cavabları

Testlərin öyrənməyə təsiri ilə bağlı araşdırmalar göstərir ki, testlər sinif otaqlarına (testlərin qaytarılması) və ümumilikdə təhsil siyasətinə (test effekti) güclü təsir göstərir. Yaxşı testlər yaxşı tədrisə gətirib çıxarır ki, bu da yaxşı ustalıqla nəticələnir. Məsələn, nitq komponentini ehtiva edən bir test, ünsiyyət bacarıqlarını inkişaf etdirməyə yönəlmiş sinif otaqlarına səbəb ola bilər. Kommunikativ İngilis dili testlərinə hazırlaşmağın bir sıra müsbət faydaları olduğu göstərilmişdir:

  • Şagirdlər məktəblərdə ingilis dilindən daha çox istifadə edirlər.
  • Şagirdlərin dil bilikləri yaxşılaşır.
  • Müəllimlərin motivasiyası artır.
  • Tədris təcrübəsi yaxşılaşır.

Xarici dil imtahanlarına və digər imtahanlara hazırlaşarkən, testləri daim həll etmək imtahanda daha çox müvəffəqiyyət təmin edir. Öyrənilən sözlərin təkrarlanmasını və yeni sözlərin əzbərlənməsini təmin etməklə imtahanlara ən yaxşı və ən təsirli hazırlığı təmin edir. İngilis dilində öyrəndiyiniz hər bir mövzuya bağlı müxtəlif testləri həll etməyin sizə qatacağı faydaları aşağıdaki kimi siyahıya almaq mümkündür:

  • Daha əvvəl öyrəndiklərini və unutduqlarını xatırlayırsınız.
  • İmtahanda görünə biləcək suallarla tanış olacaqsınız.
  • İmtahanın formatını çox yaxşı öyrənəcəksiniz.
  • Hazırlıq prosesində etdiyiniz bütün səhvlərdən qurtulursunuz.
  • Qrammatikanı təkmilləşdirərək ingilis dilini ətraflı öyrənirsiniz.
  • İmtahan zamanı bütün suallara cavab vermək bacarığı qazanacaqsınız.

İngilis dilinizi inkişaf etdirməkdə test suallarını həll etməyin faydaları sonsuzdur. Nümunə imtahan suallarını cavablandırdıqdan sonra, bir- bir doğru və yanlışınızı yoxlasanız, etdiyiniz doğru işlərin təsadüf olub olmadığını görərsiniz.

Səhv etdiyiniz sualların doğru cavablarını öyrənərək, gələcəkdə həll edəcəyiniz testlərdə eyni səhvləri təkrarlamaqdan qaçınacaqsınız. Etdiyiniz həqiqətləri nəzərdən keçirərək, ingilis dili biliklərinizi bir daha xatırlayacaqsınız. Test suallarını həll edərək, diqqətin olmaması səbəbindən ortaya çıxan səhvləri, sualların həllində istifadə edilməməsindən yarana biləcək səhvləri minimuma endirirsiniz.

Bütün bu araşdırmalardan sonra test suallarına düzgün cavab vermə sürətiniz artacaq. Etdiyiniz səhvlərdən xilas olaraq ingilis dilini daha yaxşı danışa biləcəksiniz.

İngilis Dili Test Suallarının Həllinin Müsbət Cəhətləri

  • İngilis dili biliyinizlə mütənasib olan ters çevrilmiş cümlələrdən istifadə etməkdən qurtulacaqsınız.
  • İngilis dilində qırıq cümlələrin istifadəsini minimuma endirirsiniz.
  • İngilis məqalələrinin dilini bildiyiniz səviyyədə istifadə etməyi bacarırsınız.
  • İmtahan verərək ingilis dilinizi bir pillə yuxarı qaldıra bilərsiniz.
  • Sualları ucadan həll etsəniz, özünüzü tətbiq etmiş sayılacaqsınız.
  • İngilis dilini oxumaq və anlamaq qabiliyyətinizi artırırsınız.
  • Xarici dil imtahanında yüksək bal toplaya bilərsiniz.
  • Təhsil almaq üçün xaricə gedə bilərsiniz.
  • İngilis dilində unutduğunuz nümunələri, quruluşları, sözləri və qrammatik qaydaları yenidən öyrənəcəksiniz.
  • İngilis dilində danışarkən, bilmədən etdiyiniz səhvlərdən qurtulursunuz.
  • Yeni sözlər, ifadələr, deyimlər və deyimlər öyrənərək söz ehtiyatınızı genişləndirirsiniz.

Xarici dil tədris kitablarının çoxunda hər fənndən sonra test sualları var. Bu testlərin cavablandırılması nəticəsində oxuduqlarınızın nə qədərinin başa düşülə biləcəyini müəyyən edəcəksiniz. İngilis dili səviyyənizdən asılı olmayaraq, test suallarını həll edərək xarici dilinizi inkişaf etdirə bilərsiniz. Bu günə qədər bilmədən etdiyiniz səhvləri düzəltmək imkanınız olacaq.

İngilis dilində müxtəllif test növləri ilə tanış olmaq üçün 4-cü sinif test nümunələri və başlıqları ilə başlamaq faydalı bir başlanğıcdır. 4-cü sinifə aid nümunələrlə tədris edilən mövzular və mövzulara aid test nümunələrini aşağıda görə bilərsiniz.

İngilis Dilində 4-cü Sinif 3-cü Bölmə Test Nümunələri 1-ci Hissə

Sual 1

Winx Mermaid _________ dive, but Garfield__________

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıda boş qalan boşluqlar üçün aşağıdakı variantlardan hansı uyğun gəlir?

Azəringiliscə proqramı ilə ingilis dilinizi inkişaf etdirin.

A
can’t / can’t
B
can / can’t
C
can’t / can
D
can / can
Sual 2

Lucky Luke can ________

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıda boş qalan boşluqlar üçün aşağıdakı variantlardan hansı uyğun gəlir?

A
climb a tree
B
drive a car
C
drive a car
D
ride a horse
Sual 3

Superman can ________.

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıda boş qalan boşluqlar üçün aşağıdakı variantlardan hansı uyğun gəlir?

A
dance
B
fly
C
drive a car
D
sing
Sual 4

Can she swim ?

__________

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıda boş qalan boşluqlar üçün aşağıdakı variantlardan hansı uyğun gəlir?

A
Yes, he can
B
Yes, she can’t.
C
Yes, she can.
D
Yes, he can’t
Sual 5

_________

Yes, he can.

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıda boş qalan boşluqlar üçün aşağıdakı variantlardan hansı uyğun gəlir?

A
Can he play guitar?
B
Can he play tennis?
C
Can he play the piano?
D
Can he play chess?
Sual 6

Can Tom catch Jerry?

___________

Yuxarıdakı sualın cavabı aşağıdakılardan hansı ola bilər?

A
No, it can’t
B
Yes, it can.
C
Yes, he can.
D
Yes, he can’t.
Sual 7
Şahmat oynamağın ingiliscə qarşılığı nədir?
A
Do puzzle
B
Play chess
C
Play the piano
D
Read English book
Sual 8

Hello, my ____is Mike.

What is ____name?

Aşağıdakılardan hansı müvafiq olaraq boş yerə gəlməlidir?

A
name-your
B
your-name
C
he-you
D
she-your
Sual 9

Hi, ____name is Gargamel

Aşağıdakılardan hansı müvafiq olaraq boş yerə gəlməlidir?

A
you
B
your
C
my
D
they
Sual 10

Garfield can ______.

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakılardan hansı uyğun gəlir?

A
sing
B
dance
C
drive a car
D
take a photo
Sual 11
Catch a mouse aşağıdakılardan hansı Azərbaycanca ekvivalentdir?
A
Pişik Tutmaq
B
Sıçan Tutma
C
Sıçan Pişik oyunu
D
it Tutmaq
Sual 12

Sponge Bob ______ swim.

Şəkli nəzərə alaraq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakı variantlardan hansı yazılmalıdır?

A
you
B
can
C
They
D
It
Sual 13

Speedy Gonzalez _____ speak Spanish.

Şəkli nəzərə alaraq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakı variantlardan hansı yazılmalıdır?

A
he
B
you
C
she
D
can
Sual 14

_____ can _____

Şəkli nəzərə alaraq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakı variantlardan hansı yazılmalıdır?

A
Tom – ride a car.
B
Tom – ride a horse
C
Jerry – climb a tree.
D
Tom – climb a tree.
Sual 15
” Mən futbol oynaya bilirəm. ”  cümləsinin ingiliscə qarşılığı nədir?
A
I can’t play football.
B
I can play football.
C
We can’t play football.
D
We can play football.

İngilis Dilində 4-cü Sinif 3-cü Bölmə Test Nümunələri 2-ci Hissə

1. Sual

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

I like ________

 

2. Soru

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

I ________ apple.

 

3. Sual

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

Faruk : Do you like singing?

Ezgi : Yes, ______.

 

4. Sual

Variantlardan hansı aşağıdakı sözlərdən qurulacaq düzgün cümlədir?

 I / computer /game/ like

5. Sual

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

H: Do you like playing basketball?

S: __________________

6. Sual

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

He ___________drinking coffee.

7. Sual

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

David likes _____________football very much.

8. Sual

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

I like ___________.

9. Sual

Aşağıda boş qalan nöqtəli boşluğa hansı seçim qoyulmalıdır?

Can : _________________ ?

Hasan : No, I don’t like speaking French

10. Sual

Jumping sözünün Azərbaycanca qarşılığı aşağıdakılardan hansıdır?

İngilis Dilində 4-cü Sinif 3-cü Bölmə Test Nümunələri 3-cü Hissə

Sual 1

Boş yerə hansı seçim gəlməlidir?

A
This
B
These
C
They
D
Those
Sual 2

Hansı variant söhbəti düzgün şəkildə tamamlayır?

A
Can you lift weights
B
Can you carry heavy boxes
C
What can you do
D
What is your favorite sport
Sual 3

Boş yerə hansı seçim gəlməlidir?


My father can drive a car.
It’s ……………. new car.

A
my
B
your
C
her
D
his
Sual 4

Düzgün cavabı işarələyin.


Can he run very fast?

A
Yes, he can.
B
No, he can’t.
C
Yes, he can’t.
D
No, he can.
Sual 5

Hansı seçim boşluqları düzgün doldurur?

A
Your / my
B
My / your
C
His / her
D
Her / his
Sual 6

Boş yerə hansı seçim gəlməlidir?

A
your
B
our
C
his
D
their
Sual 7

Şəkilə uyğun olaraq düzgün cavabı qeyd edin.

A
These are dictionaries.
B
This are dictionaries.
C
This is a dictionary.
D
These is a dictionary.
Sual 8

Hansı variant ifadəni düzgün tamamlayır?

A
This / Her
B
These / Your
C
This / His
D
These / My
Sual 9

Hansı seçim boşluqları düzgün doldurur?

A
carry / catch
B
jump / play
C
swim / walk
D
run / fly
Sual 10

Parçada hansı sualın cavabı yoxdur?


Hello! I am Gargamel. I am strong and brave. I don’t like the Smurfs. I can do magic but I can’t catch the Smurfs.

A
Can you do magic?
B
Can you catch the Smurfs?
C
Do you like Smurfs?
D
Do the Smurfs like you?
Sual 11

Düzgün cavabı işarələyin.

He is a strong cartoon hero. He can climb walls. He uses his power to help people.

Who is he?

A
Goofy
B
Spiderman
C
Peter Pan
D
TWETY
Sual 12

Hansı variant söhbəti düzgün şəkildə tamamlayır?

A
her / His
B
their / Our
C
your / My
D
my / Her

İngilis Dilində 4-cü Sinif 3-cü Bölmə Boşluq Doldurma Test Nümunələri

Sual 1

I like doing puzzle ___________ like doing puzzle?

Yuxarıdakı boş yerə aşağıdakılardan hansı daxil edilməlidir?

A
but
B
no
C
do you
D
and
Sual 2

I ________ pizza.

Yuxarıdakı boş yerə aşağıdakılardan hansı daxil edilməlidir?

A
do
B
likes
C
does
D
like
Sual 3

Ahmet :Do you like playing _______?

Demet : Yes, I do.

Yuxarıdakı boş yerə aşağıdakı variantlardan hansı gəlməlidir?

A
basketball
B
table tennis
C
table football
D
hentball
Sual 4

Mary likes _____________TV very much.Yuxarıdakı boş yerə aşağıdakılardan hansı gəlməlidir?

A
playing
B
watching
C
running
D
swinging
Sual 5

I ______ playing football,but I ________ playing with dolls.

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakılardan hansı müvafiq olaraq yazılmalıdır?

A
don’t like /like
B
don’t like / don’t like
C
like /like
D
like/don’t like
Sual 6

I don’t like___________

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakılardan hansı gəlməlidir?

A
fishing
B
dancing
C
jogging
D
swinging
Sual 7

A : Do you like learning English?B : __________________

Yuxarıdakı sualın cavabı aşağıdakılardan hansı ola bilər?

A
Yes, she do.
B
Yes, he do.
C
Yes , I do.
D
No, I do
Sual 8

Anıl : Do you like singing?

Hüseyin : Yes, ______.

Yuxarıdakı boş yerə aşağıdakılardan hansı daxil edilməlidir?

A
I do
B
I don’t
C
I’m not
D
I am
Sual 9

I like ________

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakı variantlardan hansı gəlməlidir?

A
shopping
B
playing computer games
C
playing chess.
D
flying a kite.
Sual 10
Swimming sözünün Azərbaycanca qarşılığı hansıdır?
A
Gəzmək
B
Oturmaq
C
Üzmek
D
Qaçmaq
Sual 11

I like ___________.

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakı variantlardan hansı uyğun gəlir?

A
learning English.
B
riding a bike.
C
coloring books.
D
flying a kite.
Sual 12

Hilal : _________________ ?Hasan : Yes, I like speaking English.

Yuxarıdakı nitqin cavabını nəzərə alsaq, sual forması aşağıdakı variantlardan hansı olmalıdır?

A
Where are you from ?
B
Are you English?
C
What’s your favourite lesson?
D
Do you like speaking English.
Sual 13

I / mobile phones / likeYuxarıdakı qarışıq sözlərdən ibarət olacaq müntəzəm cümlə aşağıdakılardan hansıdır?

A
mobile phones I like
B
I like mobile phones
C
like I mobile phones
D
I mobile phones like
Sual 14

I like ____________.

Şəkli nəzərə alsaq, yuxarıdakı boş yerə aşağıdakı variantlardan hansı gəlməlidir?

A
speaking English
B
riding a bike.
C
watching cartoons
D
skipping a robe
Soru 15

She ___________that skirt.Yuxarıdakı boşluq üçün aşağıdakı variantlardan hansı daha uyğundur?

A
don’t likes
B
don’t like
C
doesn’t likes
D
doesn’t like

İngilis Dilində 4-cü Sinif 3-cü Bölmə Sayı Xatırlama Test Nümunələri

1. Sual

five rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir

2. Sual

thirty rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir

3. Sual

six rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir

4. Sual

two rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

5. Sual

eighteen rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

6. Sual

seventy rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

7. Sual

one hundred rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

8. Sual

seven rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

9. Sual

ten rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

10. Sual

nineteen rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

11. Sual

ninety rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

12. Sual

eleven rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

13. Sual

three rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

14. Sual

thirteen rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

15. Sual

twenty rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

16. Sual

four rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

17. Sual

fourteen rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

18. Sual

nine rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

19. Sual

fifty rəqəmi Azərbaycan dilində hansı rəqəmi ifadə edir?

İngilis Dilində 4-cü Sinif 3-cü Bölmə Cartoon Characters Əşya Tanımlama Test Nümunələri

1.




2.




3.




4.




5.




6.




7.




8.




9.




10.




Cavablar:

  1. B
  2. D
  3. A
  4. D
  5. C
  6. A
  7. C
  8. B
  9. D
  10. A

4 -cü Sinif İngilis Dili 1-ci Unite  Classroom Rules Testləri

  1. “Mənə qələmini ver zəhmət olmasa” cümləsi doğru verilmiştir?
  • A) Give me the ruler, please!
  • B) Sit down!
  • C) Give me the pencil, please!
  • D) Be quiet!
  1. …….. ?

My name is Selen.

  • A) What is your name?
  • B) What name is your?
  • C) What
  • D) your name
  1. . …… the door please.
  • A) Close
  • B) Give
  • C) Look at
  • D) Turn off
  1. ” Clean the blackboard, please! ” tərcüməsi hansıdır?
  • A) İşığı söndürün, lütfən!
  • B) Lövhəni təmizləyin, lütfən!
  • C) Sessiz olun
  • D) İçəri girə bilərəm
  1. Dostunun qələmini soruşan Alice dostuna aşağıdakılardan hansını deyir?
  • a) Give me the ruler, please.
  • b) May I open the door?
  • c) Give me the pencil, please.
  • d) May I close the window?
  1. …… ?

Yes, you may.

  • A) Sit down !
  • B) Turn on the light !
  • C) Count to twenty !
  • D) May I come in?
  1. seven, eight , …………… , ten, eleven
  • A) six B) five C) nine      D) two
  1. Fərqli olanı tapın.
  • A) Come
  • B) Blackboard
  • C) Ruler
  • D) Notebook
  1. ten – twenty – ………………. – forty – fifty
  • A) seventy
  • B) ninety
  • C) thirty
  • D) sixty
  1. My pencil is in my ________.
  • A) ruler
  • B) school bag
  • C) scissors
  • D) pencil case

Cavablar:

  1. C) Give me the pencil, please!
  2. A) What is your name?
  3. A) Close
  4. B) Lövhəni təmizləyin, lütfən!
  5. c) Give me the pencil, please.
  6. D) May I come in?
  7. C) nine
  8. A) Come
  9. C) thirty
  10.  D) pencil case

4 -cü Sinif İngilis Dili 2-ci Unite  Nationality Testləri

  1. Peter: Where is Antalya?

Ahmet: In the ………………….

  • A) east
  • B) west
  • C) south
  • D) north
  1. Is Hülya Avşar German?

……. ?

  • A) Yes, she is.
  • B) No, she isn’t
  • C) Yes, I am
  • D) No, I am not.
  1. …….?

I am from Italy.

  • A) Where is Italy?
  • B) Is Italy in Africa?
  • C) Where are you from?
  • D) Are you Italian?
  1. Are you Turkish?

……

  • A) Yes, I am.
  • B) Yes, he is.
  • C) No, he isn’t
  • D) No, you aren’t
  1. is in the west.
  • A) Samsun
  • B) Adana
  • C) İzmir
  • D) Ankara
  1. Kars is ……………………….
  • A) in the east
  • B) in the west
  • C) in the south
  • D) in the north
  1. Is Ali from Britain? No, …………………
  • A) he isn’t
  • B) he is.
  • C) she is.
  • D) she isn’t
  1. Are you from Russia?

……. ?

  • A) No, he isn’t.
  • B) Yes,  I am.
  • C) Yes, she is.
  • D) No, she isn’t Russian.
  1. Juan is from Mexico. He is..
  • A) Mexican
  • B) Korean
  • C) Guatemalan
  1. I am from the United States. I am…
  • A) French
  • B) American
  • C) Mexican

Cavablar:

  1. C) south
  2. B) No, she isn’t
  3. C) Where are you from?
  4. A) Yes, I am.
  5. C) İzmir
  6. A) in the east
  7. A) he isn’t
  8.  B) Yes, I am.
  9. A) Mexican
  10. B) American

4 -cü Sinif İngilis Dili 3-ci Unite Cartoon Characters Testləri

  1. Gina : Is this your pencil?

Joseph : No, it isn’t ………. pencil. It is his pencil.

  • A) your
  • B) my
  • C) his
  • D) her
  1. This is Yogi Bear and this is his car. He can ……………… .
  • A) carry a rock
  • B) drive a car
  • C) ride a bike
  • D) fly a plane
  1. Can you ……………. a tree?
  • A) climb
  • B) read
  • C) ride
  • D) play
  1. Gönül : Are these her crayons?

Celil : ………………….. .

  • A) No, they are
  • B) Yes, they aren’t
  • C) Yes, they are
  • D) Yes, it is
  1. Sponge Bob ………………. crabburgers.
  • A) can
  • B) likes
  • C) is
  • D) are
  1. Mickey Mouse likes …….
  • A) playing basketball
  • B) fishing
  • C) taking photos
  • D) collecting coins
  1. Jerry : ……………. you drive a car?

Tom : No, I can’t.

  • A) Am
  • B) Can
  • C) Is
  • D) Are
  1. I can color books but I ………………. draw pictures.
  • A) can
  • B) am
  • C) can’t
  • D) am not
  1. Aşağıdakı cütlüklərdən hansı doğrudur?
  • A) speak – a car
  • B) drive – horse
  • C) play – table tennis
  • D) ride – books
  1. Lucky Luke can ……………………….. .
  • A) climb a tree
  • B) drive a car
  • C) ride a bike
  • D) ride a horse

Cavablar:

  1. B) my
  2. B) drive a car
  3. A) climb
  4. C) Yes, they are
  5. B) likes
  6. C) taking photos
  7. B) Can
  8. C) can’t
  9. C) play – table tennis
  10. D) ride a horse

4 -cü Sinif İngilis Dili 4-ci Unite  Free Time Testləri

  1. “Do you like playing table tennis?”
  • A) Yes, I do.
  • B) Yes, I don’t.
  • C) No, I do.
  • D) No, I not.
  1. . I don’t like skipping …………………………….. .
  • A) cartoons
  • B) a rope
  1. Faruk : Do you like singing?

Ezgi : Yes, ______.

  • A) I don’t
  • B) I am
  • C) I’m not
  • D) I do
  1. Cem: …………………………………?

Sam: I like reading books and watching cartoons.

  • A) Do you like dancing?
  • B) What can you do?
  • C) What nationality are you?
  • D) What do you like doing?
  1. I like learning English. ……………… like learning English?
  • A) and
  • B) but
  • C) do you
  • D) no
  1. Eren : Do you like playing with marbles?

Beyza : No, ……………

  • A) I don’t
  • B) I am
  • C) I’m not
  • D) I do
  1. Jerry : ………………………………………..?

Greg : Yes, I like learning English.

  • A) Are you English?
  • B) Where are you from?
  • C) Do you like learning English?
  • D) What’s your favourite lesson?
  1. Sıla : Do you like swinging?

Hilal : Yes, …………….. .

  • A) I don’t
  • B) I am
  • C) I’m not
  • D) I do
  1. Ali : …………… you like playing computer games?

Dilara : Yes, I do.

  • A) Do
  • B) Are
  • C) Is
  • D) Am
  1. Esra: Do you like drawing picture?

Duygu: …………..

  • A) Yes, I can
  • B) Yes, I do
  • C) No, I can’t
  • D) No, I do

Cavablar:

  1. A) Yes, I do.
  2. B) a rope
  3. B) I am
  4. D) What do you like doing?
  5. C) do you
  6. A) I don’t
  7. C) Do you like learning English?
  8. D) I do
  9. A) Do
  10. B) Yes, I do

4 -cü Sinif İngilis Dili 5-ci Unite My Day Testləri

  1. Aşağıdakilərdən hansı səhvdir?
  • A) wash – my face
  • B) brush – my teeth
  • C) meet – my friends
  • D) have – to bed
  1. ’09:20”

-What time is it?

-It is nine, ___________

  • A) fifteen
  • B) ten
  • C) thirty
  • D) twenty
  1. Ecem :________ do you do in the afternoon?

Sena : I do my homework.

  • A) Where
  • B) What
  • C) When
  • D) How
  1. A: What does Şevval do in the evenings?

B: She ………… a book.

  • A) reads
  • B) is reading
  • C) are reading
  • D) read
  1. Aşağıdakilərdən hansı digərlərindən fərqlidir?
  • A) in the evening
  • B) in the morning
  • C) quarter
  • D) at night
  1. Cenk : ………………. is it?

Ali : It’s 7 o’clock.

  • A) What time
  • B) What
  • C) How
  • D) Where
  1. I have …………………. in the morning.
  • A) breakfast
  • B) lunch
  • C) dinner
  • D) brother
  1. What …………. you do in the morning?
  • A) is
  • B) are
  • C) do
  • D) can
  1. Hansı digərlərindən fərqlidir?
  • A) in the morning
  • B) in the afternoon
  • C) at noon
  • D) shopping
  1. 1. Aşağıdakilərdən hansı “go” feli ilə işlənə bilməz?
  • A) shopping
  • B) a shower
  • C) to the bed
  • D) to school

Cavablar:

  1. D) have – to bed
  2. D) twenty
  3. B) What
  4. A) reads
  5. C) quarter
  6. A) What time
  7. A) breakfast
  8. C) do
  9. D) shopping
  10. B) a shower

4 -cü Sinif İngilis Dili 6-ci Unite Fun with Science Testləri

  1. “Çiçəkləri sulayaq.” cümləsinin tərcüməsi hansıdır?
  • A) Let’s plant a tree
  • B) Let’s do the experiment
  • C) Let’s water the flowers
  • D) Let’s cover the box
  1. “Stick” sözünün mənası hansıdır?
  • A) Yapışdırmaq
  • B) şişirmək
  • C) dökmək
  • D) Maye
  1. “Fold the paper.” cümləsinin qarşılığı düzgün verilmişdir.
  • A) Kağızı kəs
  • B) Kağızı qatla
  • C) Kağızı at
  • D) Kağızı gizlət
  1. Teacher: ……………….. is the pencil?

Student: It is in the pencilcase.

Aşağıdakilerden hangisi diyaloğu en uygun şekilde tamamlar?

  • A) Where
  • B) What
  • C) How
  • D) When
  1. ……………… black and white, and you get grey.
  • A) fold
  • B) cut
  • C) mix
  • D) get
  1. Student: ………………. is “pink” in English.

Teacher: It is a colour. Mix red and white, and you get pink.

  1. A) Where
  2. B) What
  3. C) How
  4. D) Who
  1. Mira: Where ………….. the books?

Sinem: They ………….. on the table.

  • A) are / are
  • B) are / is
  • C) is / are
  • D) is / is
  1. The tape …………….. near the paper.
  • A) am
  • B) is
  • C) in
  • D) are

9 . The birds ………………. in front of the window.

  • A) on
  • B) is
  • C) in
  • D) are
  1. Can: Where is the pencil?

Derya: ……….. is on the paper.

  • A) you
  • B) they
  • C) it
  • D) she

Cavablar

  1. C) Let’s water the flowers
  2. A) Yapışdırmaq
  3. B) Kağızı qatla
  4. A) Where
  5. C) mix
  6. B) What
  7. A) are / are
  8. B) is
  9. D) are
  10. C) it

4 -cü Sinif İngilis Dili 7-ci Unite Jobs Testləri

  1. I’m a …………….. . I work at a school.
  • A) doctor
  • B) policeman
  • C) teacher
  • D) farmer
  1. I’m a pilot. I work at the ……………… .
  • A) airport
  • B) school
  • C) hospital
  • D) clinic
  1. Deniz: What ………. your job?

Ayşe: I ……… a pilot.

  • A) is / is
  • B) is / are
  • C) is / am
  • D) are / am
  1. She is a farmer. She …………. animals.
  • A) like
  • B) likes
  • C) don’t like
  • D) liking
  1. He ……….. a fireman. He ………….. at the fire staiton.
  • A) is / work
  • B) is / works
  • C) work / is
  • D) works / is
  1. He works at a hospital and he likes examining patients. He is a …………….. .
  • A) doctor
  • B) businessman
  • C) vet
  • D) singer
  1. Where does a chef work?

……..

  • A) At a restaurant
  • B) At hospital
  • C) At the airport
  • D) At the fire station
  1. What does a nurse like?

…….

  • A) She likes animals.
  • B) She likes singing.
  • C) She likes helping people.
  • D) She likes dancing.
  1. Aşağıdakilərdən hansı diğərlərindən fərqlidir?
  • A) school
  • B) teacher
  • C) student
  • D) policeman
  1. Aşağıda peşə – işyeri qarşılaşmalarından hansı yanlışdır?
  • A) teacher – school
  • B) doctor – hospital
  • C) farmer – farm
  • D) policeman – fire station

Cavablar

  1. C) teacher
  2. A) airport
  3. C) is / am
  4. B) likes
  5. B) is / works
  6. A) doctor
  7. A) At a restaurant
  8. C) She likes helping people.
  9. D) policeman
  10. D) policeman – fire station

4 -cü Sinif İngilis Dili 8-ci Unite My Clothes Testləri

  1. It’s rainy today. Take your …………………. .
  • A) hat
  • B) sunglasses
  • C) umbrella
  • D) skirt
  1. It’s snowy today. …………….. your boots.
  • A) wear
  • B) play
  • C) go
  • D) like
  1. It’s ………….. and ………….. in summer.
  • A) cool / windy
  • B) cold / snowy
  • C) hot / sunny
  • D) warm / windy
  1. It’s cool and windy in ……………… .
  • A) spring
  • B) summer
  • C) autumn
  • D) winter
  1. I wear my ………………. in summer.
  • A) hat
  • B) sunglasses
  • C) skirt
  • D) coat
  1. It’s cold. …………. I borrow your coat?
  • A) Do
  • B) Can
  • C) Am
  • D) like
  1. Eddy : May I borrow your scarf?

Jane : …………………………

  • A) Here you are.
  • B) Thank you.
  • C) See you.
  • D) Hello.
  1. Aşağıda mövsüm – geyim qarşılaşması doğru verilmiştir?
  • A) summer – boots
  • B) winter – skirt
  • C) spring – jeans
  • D) autumn – gloves
  1. It ………………. snowy in summer.
  • A) is
  • B) isn’t
  • C) can
  • D) may
  1. It …………. hot in İzmir in summer.
  • A) can
  • B) are
  • C) isn’t
  • D) is

Cavablar

  1. C) umbrella
  2. A) wear
  3. C) hot / sunny
  4. C) autumn
  5. D) coat
  6. B) Can
  7. A) Here you are.
  8. C) spring – jeans
  9. B) isn’t
  10. D) is

4 -cü Sinif İngilis Dili 9-ci Unite My Friends Testləri

  1. She has wavy blonde …………… .
  • A) freckles
  • B) eyes
  • C) legs
  • D) hair
  1. Berfin: What ………… she look like?

Ece: She is slim and short.

Boşluğa uygun gelen seçeneği işaretleyiniz.

  • A) do
  • B) does
  • C) are
  • D) can
  1. Sinem: What ………… he like?

Berk: He is polite and helpful.

Boşluğa uygun gelen seçeneği işaretleyiniz.

  • A) is
  • B) do
  • C) are
  • D) does
  1. My mother is tall and slim. …………… hair is short.
  • A) She
  • B) He
  • C) Her
  • D) His
  1. Burak is heavy and short. …………… eyes are blue.
  • A) She B) He C) Her      D) His
  1. Hadise is a famous singer. She …………. brown eyes and long brown hair.
  • A) is B) does C) has      D) have
  1. Ata Demirer is a famous comedian. He ………… tall and heavy.
  • A) is B) has C) do      D) does
  1. Jessica: __________?

Alex : He is sweet and cute.

  • A) What does he look like?
  • B) How are is he?
  • C) What is your name?
  • D) What is he like?
  1. Aşağıdakilərin hansı diğərlərindən fərqlidir?
  • A) hardworking
  • B) friendly
  • C) tall
  • D) polite
  1. “Şən” sözünün ingilis dilində qarşılığı hansıdır?
  • A) cheerful
  • B) funny
  • C) helpful
  • D) polite

Cavablar

  1. D) hair
  2. B) does
  3. A) is
  4. C) Her
  5. D) His
  6. C) has
  7. A) is
  8. D) What is he like?
  9. C) tall
  10. A) cheerful

4 -cü Sinif İngilis Dili 9-ci Unite Food and Drinks Testləri

  1. Aşağıdakilərdən hansı digərlərindən fərqlidir?
  • A) milk
  • B) juice
  • C) lemonade
  • D) meat
  1. Aşağıdaki variantlardan “some” yanlış verilmiştir?
  • A) some coffee
  • B) some bread
  • C) some honey
  • D) some sandwich
  1. I am thirsty and I want some ……………. .
  • A) water
  • B) pasta
  • C) soup
  • D) cupcake
  1. I am hungry. I want a …………… .
  • A) hot chocolate
  • B) tea
  • C) sandwich
  • D) coffee
  1. Deniz: ……….. you hungry?

Samet: Yes, I ………… .

  • A) Are / are
  • B) Are /am
  • C) Is / is
  • D) Is / are
  1. Betty: ……… she hungry?

Tim: Yes, she ……… .

  • A) Is / is
  • B) Is / are
  • C) Are / are
  • D) Are / is
  1. Tina: ………. he thirsty?

David: No, he ……… .

  • A) Is / is
  • B) Is / isn’t
  • C) Aren’t / isn’t
  • D) Isn’t / is
  1. İpek: ………. you thirsty?

Can: No, ……….. .

  • A) Are / aren’t
  • B) Aren’t / aren’t
  • C) Are / am not
  • D) Are / am
  1. Dennis: Would you like a hamburger?

Bill: …………… . I am hungry.

  • A) No, thanks
  • B) Not now
  • C) Yes, please
  • D) Maybe later
  1. Pizza is …………… .
  • A) an Italian food
  • B) an American food
  • C) a Turkish food
  • D) a Chinese food.

Cavablar:

  1. D) meat
  2. D) some sandwich
  3. A) water
  4. C) sandwich
  5. B) Are /am
  6. A) Is / is
  7. B) Is / isn’t
  8. C) Are / am not
  9. C) Yes, please
  10. A) an Italian food

Azəringiliscə proqramı ilə ingilis dilinizi inkişaf etdirin.

Sahil Dadashov

İngilis dili üzrə təlimçi. Sakarya Universitetinin İctimaiyyətlə Əlaqələr və Reklam bölümü tələbəsiyəm.

Recent Content

İngilizcenizi Geliştirin

Türkiye'nin %100 başarı garantili tek online İngilizce kursunu ücretsiz deneyin.